Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

1. Cijene

Cijene proizvoda i usluga istaknute na Internet stranicama, reklamama i u katalozima izražene su u kunama i u njih nije uračunat PDV (osim ako nije drugačije navedeno). Zadržavamo pravo svakodnevne izmjene cijena, uvjeta plaćanja i akcijskih ponuda.

2. Narudžbe

Roba se naručuje usmeno, telefonski, telefaks porukom ili elektroničkom poštom. Narudžba mora sadržavati ime tvrtke, adresu, matični broj, broj telefona /telefaksa, adresu elektroničke pošte, te adresu dostave ako je drugačija od adrese tvrtke. Ukoliko narudžba ne sadrži šifre artikla, ne preuzimamo odgovornost za pogrešne isporuke.

3. Plaćanje ponude

Plaćanje ponude mora biti izvršeno u roku navedenom na ponudi. U slučaju prekoračenja roka plaćanja, ne jamčimo isporuku robe, te zadržavamo pravo promjene cijena prema važećem cjeniku. Ponuda se smatra plaćenom onog trenutka kada su doznačena sredstva na našem žiro-računu. Robu ne isporučujemo na temelju kopije poslovnih banaka i FINE

4. Plaćanje računa – za kupce s odgodom plaćanja

Plaćanje računa mora biti izvršeno u roku navedenom na računu. U slučaju prekoračenja roka plaćanja zaračunavamo mjesečnu zateznu kamatu od 1.25%. Račun se smatra plaćen onog trenutka kada su doznačena sredstva na našem žiro-računu.

5. Odgoda plaćanja

Odgodu plaćanja tvrtka može ostvariti, ako se međusobno poslovanje odvija najmanje 3 mjeseca uz ostvaren minimalni promet od 100.000,00 kn. Trajanje odgode plaćanja je od 7 do 30 dana. Za osiguranje plaćanja potrebno nam je dostaviti zadužnicu i BON-2 obrazac (ne stariji od 7 dana) ili bankovno jamstvo.

6. Popusti (rabati)

Popusti su različiti za pojedine grupe proizvoda. Popusti ovise o mjesečnom prometu, a za veće narudžbe odobravamo dodatni popust.
Na akcijske cijene ne odobravamo popust.

7. Preuzimanje i dostava robe

Robu dostavljamo na području cijele Hrvatske. Dostava je besplatna na području cijele Hrvatske. Troškovi dostave (ukoliko postoje) kao i vrijeme dostave priopćavaju se prilikom naručivanja i prikazane su na stranici prije zaključenja kupovine. Montaža namještaja je dostupna samo na području Grada Zagreba te je besplatna. Stolci dolaze montirani i spremni za korištenje na području cijele Hrvatske.

Robu je moguće preuzeti u našem skladištu, Čabdin 55, 10450 Jastrebarsko tokom radnog vremena skladišta koje je objavljeno na kontakt stranici. Roba se isporučuje nakon uplate, kada doznačena sredstva budu na našem žiro-računu.

8. Povrat neispravne robe

Neispravna roba se dostavlja u servis u Zagrebu, Ulica Kreše Golika 7. Troškove transporta neispravne robe do našeg servisa snosi kupac, a troškove povratka robe (samo ako je utvrđeno da je roba neispravna) snosi Velinac d.o.o.

Reklamacije na isporuku iznose 7 dana. U slučaju reklamacije navesti broj i datum računa.

9. Krivo naručena roba

Ne odgovaramo za krivo naručenu robu. Reklamaciju na odabir boja nakon isporuke ne prihvaćamo. Reklamacije ne prihvaćamo uslijed pogrešne izmjere od strane kupca, te u slučaju oštećenja uslijed nasilne/ nestručne uporabe sjedala i/ili premještanja ormara, stolova i drugog namještaja. U slučaju povrata ispravne robe, roba se šalje isključivo o trošku kupca. Roba mora biti vraćena prodavatelju u neoštećenoj i originalnoj ambalaži, sa svim priloženim dokumentima i pripadajućom opremom. Povrat mora biti unaprijed dogovoren.

KATALOG

catalog

2024

Preuzmite

Kako bi ste mogli pregledavati PDF dokumente, preuzmite Adobe Acrobat Reader ovdje

Pronađite nas

VELEPRODAJA I IZLOŽBENI PROSTOR

Ljudevita Posavskog 29
10 360 Sesvete
Veleprodaja:
+385 1 2005 605
prodaja@velinac.hr
Izložbeni prostor:
+385 1 5532 600
salon@velinac.hr

NABAVA

VELINAC d.o.o.
Anke Krizmanić 8
10 360 Sesvete
+385 1 2007 115

Budite u kontaktu