Uvjeti Korištenja

Uvjeti Korištenja

Pravila privatnosti

Velinac d.o.o. je posvećena zaštiti Vaše privatnosti. Kontaktirajte nas ako imate bilo kakva pitanja ili probleme u vezi s korištenjem Vaših osobnih podataka i rado ćemo Vam pomoći.

Korištenjem ove Web stranice i/ili naših usluga dajete suglasnost da se vaši osobni podaci obrade na način koji je opisan u ovim Pravilima privatnosti.

Sadržaj

 1. Definicije iskorištene u ovim pravilima

 2. Principi zaštite podataka kojima se vodimo

 3. Kakva su Vaša prava u vezi s osobnim podacima

 4. Koje osobne podatke skupljamo o Vama

 5. Kako koristimo Vaše privatne podatke

 6. Tko još ima pristup Vašim privatnim podacima

 7. Kako štitimo Vaše podatke

 8. Informacije o kolačićima

 9. Kontakt informacije

1. Definicije

Osobni podaci – svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može identificirati.

Obrada – svaka radnja ili skup radnji izvršenih na Osobnim podacima ili skupu osobnih podataka.

Nositelj podataka – fizička osoba čiji se Osobni podaci obrađuju.

Dijete – fizička osoba mlađa od 16 godina.

2. Principi zaštite podataka

Obećavamo da ćemo se voditi sljedećim principima zaštite podataka:

 • Obrada je zakonita, fer, transparentna. Aktivnosti naše obrade imaju zakonitu osnovu. Uvijek uzimamo u obzir Vaša prava prije obrade osobnih podataka. Pružit ćemo Vam informacije u vezi s obradom po zahtjevu.

 • Obrada je ograničena svojom svrhom. Aktivnosti naše obrade u skladu su sa svrhom zbog koje su osobni podaci skupljeni.

 • Obrada je završena s minimalnim podacima. Mi skupljamo i obrađujemo minimalnu količinu Vaših osobnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu.

 • Obrada je ograničena vremenskim intervalom. Nećemo čuvati Vaše osobne podatke duže no što je potrebno.

 • Učinit ćemo sve kako bi se osigurala točnost podataka.

 • Učinit ćemo sve kako bi se osigurao integritet i povjerljivost podataka.

3. Prava nositelja podataka

Nositelj podataka ima sljedeća prava:

 1. Pravo na informaciju – podrazumijeva da imate pravo znati obrađuju li se Vaši privatni podaci; koji podaci su skupljeni, odakle se dobivaju i zašto se i od strane koga obrađuju.

 2. Pravo na pristup – podrazumijeva da imate pravo da pristupite podacima skupljenim o Vama i od Vas. To uključuje i pravo na zahtjev i dobivanje kopije skupljenih Vaših osobnih podataka.

 3. Pravo na ispravku – podrazumijeva da imate pravo da zatražite ispravku ili brisanje Vaših osobnih podataka koji su netočni ili necjeloviti.

 4. Pravo na brisanje – podrazumijeva da u određenim okolnostima možete zatražiti brisanje Vaših privatnih podataka iz naših zapisa.

 5. Pravo na ograničavanje obrade – podrazumijeva da ako se određeni uvjeti ispune, imate pravo ograničiti obradu Vaših osobnih podataka.

 6. Pravo na prigovor na obradu – podrazumijeva da u određenim slučajevima imate pravo na prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, na primjer u slučaju direktnog marketinga.

 7. Pravo na prigovor na automatsku obradu – podrazumijeva da imate pravo na prigovor na automatsku obradu, uključujući profiliranje; i da ne budete predmet odluke zasnovane isključivo na automatskoj obradi. Ovo pravo možete iskoristiti kada god postoji ishod profiliranja, koji prouzrokuju pravne efekte koji se Vas tiču ili se djelomično odnose na Vas.

 8. Pravo na prijenos podataka – imate pravo nabaviti Vaše osobne podatke u format koje uređaj može čitati ili ako je to izvodivo, direktan transfer jednog obrađivača na drugi.

 9. Pravo na podnošenje žalbe – u slučaju da odbijemo Vaš zahtjev, garantiran pravom na pristup, dostavit ćemo Vam razlog zašto se to dogodilo. Ako niste zadovoljni kako se prema Vašem zahtjevu odnosi, molimo Vas da nas kontaktirate.

 10. Pravo na pomoć nadzornog tijela – podrazumijeva da imate pravo na pomoć od strane nadzornog tijela i pravo na druga pravna sredstva, kao što je zahtjev za naknadu štete.

 11. Pravo na povlačenje suglasnosti – imate pravo da povučete bilo koju suglasnost na obradu osobnih podataka.

4. Podaci koje skupljamo

Dostavljene informacije – Informacije koje ste nam dostavili

To može biti Vaša e-mail adresa, ime, adresa za naplatu, kućna adresa i tako dalje – uglavnom informacije koje su neophodne kako bismo Vam dostavili proizvod/uslugu ili kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Čuvamo informacije s ciljem da biste mogli komentirati ili obavljati druge aktivnosti na stranici. Ove informacije podrazumijevaju, na primjer, Vaše ime i e-mail adresu.

Automatske informacije – Informacije automatski skupljene o Vama

To podrazumijeva informacije koje se automatski skladište putem kolačića ili drugih alata za sesije. Na primjer, informacije o Vašoj kupovnoj košarici, Vašu IP adresu, povijest kupovine (ako postoji) i tako dalje. Ove informacije se koriste zbog poboljšanja korisničkog iskustva. Kada koristite ili gledate sadržaj naše stranice, Vaše aktivnosti moraju biti prijavljene.

Informacije partnera – Informacije od naših partnera

Sakupljamo informacije od naših provjerenih partnera uz potvrdu da imaju zakonsku osnovu da podijele te informacije s nama. To su ili informacije koje ste im direktno dostavili, ili su oni skupili na drugim pravnim osnovama. Listu naših partnera možete pogledati ovdje.

Javno dostupne informacije

Možemo sakupiti informacije o Vama koje su javno dostupne.

5. Kako koristimo Vaše privatne podatke

Koristimo Vaše osobne podatke sa ciljem da:

 • pružimo našu uslugu. Ovo uključuje primjere registracije Vašeg naloga; pružanje drugih proizvoda i usluga koje zatražite; pružanje promotivnih artikala na Vaš zahtjev i komuniciranje s Vama oko tih proizvoda i usluga; komunikacija i interakcija s Vama; obavještavanje o promjenama bilo kojih servisa.

 • poboljšamo Vaše korisničko iskustvo;

 • ispunimo obaveze po zakonu ili ugovoru.

Koristimo Vaše osobne podatke na osnovu legitimnih razloga i/ili uz Vašu suglasnost.

Na osnovu sklapanja ugovora ili ispunjavanja ugovornih obaveza, obrađujemo Vaše podatke u sljedeće svrhe:

 • da Vas identificiramo;

 • da Vam pružimo uslugu ili da vam pošaljemo/ponudimo proizvod;

 • da komuniciramo s Vama zbog prodaje ili fakturiranja;

Na osnovu legitimnog interesa, obrađujemo Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • da vam pošaljemo personalizirane ponude* (naše i/ili od naših pažljivo odabranih partnera);

 • da administriramo i analiziramo bazu naših klijenata (kupovno ponašanje i navike) s ciljem da poboljšamo kvalitetu, raznolikost i dostupnost proizvoda/usluga koji se nude/pružaju.;

 • da vodimo upitnike koje se tiču zadovoljstva klijenta;

Sve dok nas ne informirate o suprotnom, nastojimo Vam nuditi proizvode/usluge koje su slične ili iste kao one iz kupovne povijesti/pretraživanja u skladu s našim legitimnim interesom.

Uz Vaš pristanak obrađujemo Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • da šaljemo biltene i kampanjske ponude (naše i/ili od naših pažljivo odabranih partnera);

 • u druge svrhe za koje smo zatražili Vašu suglasnost.

Obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo ispunili obavezu koja dolazi iz zakona i/ili koristimo Vaše osobne podatke za opcije koje su predviđene zakonom. Zadržavamo pravo anonimnosti prikupljenih osobnih podataka i upotrebe takvih podataka. Koristit ćemo podatke van okvira Pravilnika samo kada su anonimni. Čuvamo Vaše platne informacije i druge informacije skupljene o Vama koliko god je potrebno za računovodstvene potrebe ili druge obaveze koje dolaze iz zakona, ali ne i duže.

Mogli bismo obraditi Vaše osobne podatke u dodatne svrhe, ali da su u skladu s prvobitnom namjenom za koju su prikupljeni podaci. Da bismo to uradili, osiguravamo:

 • veza između svrhe, konteksta i prirode osobnih podataka je pogodna za daljnju obradu;

 • daljnja obrada ni na koji način neće nauditi Vašim interesima i

 • uvijek bi postojala određena zaštita za obradu.

Obavijestit ćemo Vas o daljoj obradi i svrsi.

6.Tko još može pristupiti Vašim osobnim podacima

Ne dijelimo Vaše osobne podatke s nepoznatima. Osobni podaci se u određenim slučajevima dostavljaju našim partnerima kojima vjerujemo s ciljem pružanja usluge kako treba ili poboljšanja korisničkog iskustva. Dijelimo Vaše podatke s:

Našim partnerima za obradu:

 • Euroart93 d.o.o.

Našim poslovnim partnerima:

 • Dostavne službe

Radimo samo s partnerima za obradu koji su u stanju pružiti adekvatan nivo zaštite Vaših osobnih podataka. Vaše osobne podatke objavljujemo trećim stranama ili javnim službenicima kada smo legalno obavezni to napraviti. Vaše osobne podatke bismo mogli otkriti trećim stranama, ako ste dali suglasnost ili postoji druga pravna osnova za to.

7. Kako štitimo Vaše podatke

Činimo najbolje da čuvamo Vaše osobne podatke kao sigurne. Koristimo sigurne protokole za komunikaciju i prijenos podataka (kao što je HTTPS). Koristimo se anonimnošću i pseudonimima, gdje je prikladno. Nadgledamo naše sisteme za moguće ranjivosti i napade.

Iako dajemo sve od sebe, mi Vam ne možemo garantirati potpunu sigurnost informacija. Međutim, obećavamo da ćemo obavijestiti nadležne tijela u slučaju kršenja podatka. Također, obavijestit ćemo Vas i ako postoji prijetnja za Vaša prava ili interese. Učinit ćemo sve razumno, kako bismo spriječili kršenja sigurnosti i pružit ćemo pomoć nadležnim tijelima, ako do kršenja dođe.

Ako imate korisnički račun kod nas, zapamtite da morate imati tajno korisničko ime i šifru.

Djeca

Ne namjeravamo sakupljati ili saznavati informacije o djeci. Ne ciljamo djecu našim uslugama.

8. Kolačići i druge tehnologije koje koristimo

Koristimo kolačiće i/ili slične tehnologije kako bismo analizirali ponašanje korisnika, administrirali stranicu, pratili kretanje korisnika i sakupljali informacije o drugim korisnicima. Ovo se radi u cilju personalizacije i poboljšanja korisničkog iskustva.

Kolačić je mali tekstualni dokument sačuvan u Vašem računalu. Kolačići skladište informacije koji pomažu da stranice rade. Samo mi imamo pristup kolačićima s naše stranice. Možete kontrolirati svoje kolačiće na nivou pretraživača. Izbor da onemogućite kolačiće mogu ometati upotrebu određenih funkcija.

Koristimo kolačiće u sljedeće svrhe:

 • Potrebni kolačići – ovi kolačići su Vam potrebni kako biste koristili važne funkcije na našoj stranici, kao što je prijavljivanje. Ovi kolačići ne skupljaju nikakve osobne informacije.

 • Funkcionalni kolačići – ovi kolačići pružaju funkcionalnost da koristite usluge ugodnije i omogućava personalizaciju funkcija. Na primjer, mogu zapamtiti Vaš e-mail u formularima tako da ne morate ponovo unositi ove informacije sljedeći put.

 • Analitički kolačići – ove kolačiće koristimo kako bismo pratili upotrebu i performanse naše stranice i usluga.

 • Reklamni kolačići – ovi kolačići se koriste za isporuku reklama koje su Vam relevantne i u skladu s Vašim interesima. Dodatno, koriste se kako bi ograničili broj koliko ste puta vidjeli reklamu. Najčešće su smješteni na stranici od strane reklamne mreže uz dozvolu operatora stranice. Ovi kolačići pamte da ste posjetili stranicu i ta informacija se dijeli s drugim tijelima, kao što su oglašivači. Često su ciljanje i reklamni kolačići u vezi sa funkcionalnošću stranice, koje pružaju druga tijela.

Možete ukloniti kolačiće sačuvane u svom računalu putem podešavanja unutar pretraživača. Kao alternative, možete kontrolirati kolačiće treće strane koristeći platforme za poboljšanje privatnosti, kao što su optout.aboutads.info ili youronlinechoices.com. Za više informacija o kolačićima, pogledajte allaboutcookies.org.

Koristimo Google Analitiku kako bismo mjerili promet na našoj stranici. Google ima svoja pravila o privatnosti koja možete pročitati ovdje. Ako želite odustati od praćenja od strane Google Analitike, posjetite Google Analytics opt-out stranicu.

9. Kontakt informacije

Zorica Butorac

zorica.butorac@velinac.hr

Promjene Pravila o privatnosti

Zadržavamo pravo da napravimo promjene pravila o privatnosti.

Posljednja izmjena je unijeta 28.05.2018.

KATALOG

catalog

2024

Preuzmite

Kako bi ste mogli pregledavati PDF dokumente, preuzmite Adobe Acrobat Reader ovdje

Pronađite nas

VELEPRODAJA I IZLOŽBENI PROSTOR

Ljudevita Posavskog 29
10 360 Sesvete
Veleprodaja:
+385 1 2005 605
prodaja@velinac.hr
Izložbeni prostor:
+385 1 5532 600
salon@velinac.hr

NABAVA

VELINAC d.o.o.
Anke Krizmanić 8
10 360 Sesvete
+385 1 2007 115

Budite u kontaktu